Skip to main content

4897 ар нот инаф, дорогие друзя !!!

Победители в конкурс "Културата Онлайн" на българската дигитална агенция "eDesign" след двумесечно гласуване в интернет и селекция на осемчленно жури са Национален Исторически Музей с 3041 гласа, "Трансформатори" с 1257 гласа и Национално училище за фолклорни изкуства "Широка Лъка" с 1128. Победителите ще получат три чисто нови уеб сайта на обща стойност 10 000 евро.

Нашето Сдружение "По действителен случай" събра с много труд невероятните 4897 гласа и се сдоби с една грамота за отстъпка в цената.


Много сме благодарни за поощрителната награда и на всички, които два месеца гласуваха за нас. Съжаляваме обаче, че няма да можем да се възползваме от нея дори и в по- далечно бъдеще, защото културният НПО сектор в страната рядко има пари за подобни неща, не разполагайки с годишен бюджет от държавата, общинско финансиране и не реализирайки финансов приход.

Силно се надяваме да има още подобни инициативи занапред, които да се опитат да не поставят в пряка конкуренция секторите, и да можем в крайна сметка един светъл ден да имаме свой уеб сайт.

Пожелаваме успех на победителите в инициативата и три креативни сайта, които да развият организаторите и българската култура в посока съвременност и творческо предизвикателство!

Comments

Popular posts from this blog

UNLOCK I - Искра - танцьор

UNLOCK ПРОФИЛ Име: Искра Даскалова  Дата на раждане: 13 февруари 1993 Място на раждане: Варна   Професия: танцьор, waacking 

- С какво храниш душата и ума си, за да си Искра, която искаш да бъдеш?
- С време сред природата, музика, танц, книги и връзка със самата мен, която намирам във всички тези неща.
- Кое е последното нещо, което ти беше много интересно? - Взаимоотношенията с хората. Това винаги ми е най-интересно.
- Случка от детството? - Много обичах да карам ролери. И точно веднъж вечер по залез трябваше вече да се прибирам, защото ме викаха от блока, бях карала преди това много много часове и точно на последната права реших, че трябва да се засиля, по възможно най-бързия начин да карам, а не бях падала през цялото каране, всички тези часове, и накрая така паднах точно пред входа, че цялата станах в рани и синини. И тогава ми стана толкова смешно, болеше ама ми беше толкова смешно. Толкова много се смях тогава.
- Ти си свирила 10 години на пиано, как разбра, че танцът те изразява по-добре?

UNLOCK I - the beginning

Сдружение По действителен случай започна репетиции по своя нов двугодишен проект UNLOCK. Очаквайте премиерата на първа част UNLOCK I на 8 и 9 ноември 2017 във Фабрика 126!!!
Екип: Ирина Голева (водещ процеса), Огнян Голев (ръководител на проекта), Искра Даскалова (танцьор waacking), Тони Карабашев (актьор), Тодор Михайлов (народна гайда), Димитър Горчаков (пиано), Андрей Велков (ударни инструменти) и Боряна Пандова (фотография).
UNLOCK I - Димитър - пиано

UNLOCK ПРОФИЛ Име: Димитър Горчаков  Дата на раждане: 19 юли 1990 Място на раждане: София  Професия: музикант, пиано

- Каква тема те вълнува в момента?
- Къде се намирам в моето опознаване и разбиране за нещата. Музиката ме изразява и като човек.
- Кога е най-хубаво?
- Когато е най-лично, когато е в мажор. Музиката е интимност, тя е като обяснение в любов.
- Откъде си взимаш?
- От постоянството. Ако не свириш един ден, губиш два. Времето прекарано в музика ти се връща двойно повече.
- Какво е за теб UNLOCK?
- Отключване на мен към другите и влизане в едно много хубаво състояние на споделяне. Както, когато тръгваш на пътешествие, си даваш отговори на въпроси, които не си си задавал.