19 October 2015

интерАктивна Идентичност / interActive Identity

На 22 октомври 2015 в галерия "Credo Bonum" (срещу гърба на Народния театър) екипът ни ще открие своята интерактивна изложба и премиера на "ъпгрейтнатия" танцов пърформанс "Идентичност". ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!


ИДЕНТИЧНОСТ
Интерактивна изложба и танцов пърформанс 
по идея на Ирина Голева

Автори:
Велика Прахова – Съвременен скулптор, дигитален автор и артист. Автор е на сценичната среда и костюмите на няколко театрални и танцови проекта. Получава номинация за наградата на Мини Пейпър Арт Фест 2012г. Участва в редица скулптурни и керамични симпозиуми в страната и чужбина.

Ирина Голева – Основател на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура “По действителен случай“. Автор е на осем представления на Сдружението. Носител е на награда на Министерство на Културата за специален принос в българската култура и три награди „ИКАР“ за три свои реализирани сценични проекта.

Огнян Голев – Основател и управител на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура “По действителен случай“, с което получава номинация за наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата през 2011г. Автор на няколко театрални и танцови проекта на Сдружението.

Таратанци: Екатерина Стоянова, Емануила Живкова, Ива Тодорова, Светлозар Цветанов и Цветелина Панова. Екип обединен от идеята да доближи фолклора и в частност народните танци до ежедневието на съвременния човек.Анонс:
Проект „Идентичност“ включва в себе си интерактивна изложба и танцов пърформанс, които са обединени от изследването на фолклорните основания на самоопределянето ни като българи. Идентичността е това, което прави индивида цялостен, различен от другите, но същевременно и свързан с тях. За нас е предизвикателство да проверим в действие колаборацията на съвременните средства в изкуството с тези на автентичния фолклор. В проекта всеки един компонент на идентичността е свързан към настоящия момент и търпи промяна в своята гледна точка, запазвайки качествата си на достоверност.

Артистичният екип на Сдружението със своя опит в областта на съвременните изпълнителски и визуални изкуства си партнира с организация „Таратанци“, която привлича интереса със своя нестандартен начин за изучаване на български народни танци.

Проектът експериментира с традицията, за да я припознае като адекватна в настоящия момент.

Програма:
- Интерактивна изложба „Идентичност“ (автор: Велика Прахова, Ирина Голева и Огнян Голев) – 22.10.2015 – 08.11.2015

- Танцов пърформанс „Идентичност“ (участват: Ирина Голева, Огнян Голев и Христина Белева (гъдулка)) ще бъде представен на 22 окт., 7 ноем. и 16 ноем. от 19:00 ч.
Вход за пърформанса: двама с един билет от 10 лв.

- Инсталация и изложба „Магията на хората“ (автор: „Таратанци“) – 22.10.2015 – 08.11.2015


Специална благодарност на танцова школа „Боговица“ и Студио „Роботев“.
Проект „Идентичност“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на Културата и с подкрепата на галерия „Credo Bonum“. С партньорското участие на: "Таратанци" ООД.