Skip to main content

предстоящи проекти / upcoming projects


"Без крале" и "Осталгия"
На 30 юни (неделя) от 18.00 часа в рамките на театрална лаборатория за документален театър и съвременна драматургия "NEДРАма" в Център за култура и дебат "Червената къща" Сдружение „По действителен случай” ще представи "Без крале" - презентация на Ирина и Огнян Голеви за идейната същност на работа им, историята и бъдещите цели на сдружението. Вход свободен!
И от 20.00 часа ще бъде представено последното десето представление на авторски театрален проект "Осталгия".

фотография: Петя Денева


"Experience #0.3" / "Опит 0.3"
Съвместният танцов проект на Сдружението и немския хореограф Изабел Шад, изследващ ембрионалните процеси в човешкото тяло, реализиран през 2012 в Берлин, предстои да се представи отново пред публика на 19, 20 и 21 юли 2013 във "Wiesenburg Hallе" в Берлин и през септември 2013 във "Derida Dance Center" в София.

фотография: Велизара Георгиева


"Теория на счупените прозорци"
Проект за предстоящ пърформанс с премиера през октомври 2013, разглеждащ темата за мъжката близост и книгата на Зигмунт Бауман "Живот във фрагменти".

фотография: Charles Fréger


"Екстремни ситуации + 500гр. шоколад"
Проект за предстоящ пърформанс с премиера в края на 2013. С този проект ще проследим няколко фази в периода около раждането на човек. В каква физическа и психическа натовареност и концентрация е подложено тялото (главно при жената). Промените на чисто биологично ниво и как те рефлектират върху тези периоди.

фотография: Hamad I Mohammed 

Comments

Popular posts from this blog

UNLOCK I - Искра - танцьор

UNLOCK ПРОФИЛ Име: Искра Даскалова  Дата на раждане: 13 февруари 1993 Място на раждане: Варна   Професия: танцьор, waacking 

- С какво храниш душата и ума си, за да си Искра, която искаш да бъдеш?
- С време сред природата, музика, танц, книги и връзка със самата мен, която намирам във всички тези неща.
- Кое е последното нещо, което ти беше много интересно? - Взаимоотношенията с хората. Това винаги ми е най-интересно.
- Случка от детството? - Много обичах да карам ролери. И точно веднъж вечер по залез трябваше вече да се прибирам, защото ме викаха от блока, бях карала преди това много много часове и точно на последната права реших, че трябва да се засиля, по възможно най-бързия начин да карам, а не бях падала през цялото каране, всички тези часове, и накрая така паднах точно пред входа, че цялата станах в рани и синини. И тогава ми стана толкова смешно, болеше ама ми беше толкова смешно. Толкова много се смях тогава.
- Ти си свирила 10 години на пиано, как разбра, че танцът те изразява по-добре?

UNLOCK I - the beginning

Сдружение По действителен случай започна репетиции по своя нов двугодишен проект UNLOCK. Очаквайте премиерата на първа част UNLOCK I на 8 и 9 ноември 2017 във Фабрика 126!!!
Екип: Ирина Голева (водещ процеса), Огнян Голев (ръководител на проекта), Искра Даскалова (танцьор waacking), Тони Карабашев (актьор), Тодор Михайлов (народна гайда), Димитър Горчаков (пиано), Андрей Велков (ударни инструменти) и Боряна Пандова (фотография).
UNLOCK I - Димитър - пиано

UNLOCK ПРОФИЛ Име: Димитър Горчаков  Дата на раждане: 19 юли 1990 Място на раждане: София  Професия: музикант, пиано

- Каква тема те вълнува в момента?
- Къде се намирам в моето опознаване и разбиране за нещата. Музиката ме изразява и като човек.
- Кога е най-хубаво?
- Когато е най-лично, когато е в мажор. Музиката е интимност, тя е като обяснение в любов.
- Откъде си взимаш?
- От постоянството. Ако не свириш един ден, губиш два. Времето прекарано в музика ти се връща двойно повече.
- Какво е за теб UNLOCK?
- Отключване на мен към другите и влизане в едно много хубаво състояние на споделяне. Както, когато тръгваш на пътешествие, си даваш отговори на въпроси, които не си си задавал.