Skip to main content

Черно-бяло / Black-white


Черно-бяло разказва за вечната битка между “Добро” и “Зло”. Интересният сюжет на враждуващите крайности се развива в един дуалистично равностоен конфликт, в който впоследствие не друг, а именно хората ще вземат надмощие и ще подчертаят засилващия се драматизъм на персонажите. Хората са тези, които избират как да живеят своя живот и дори нестихващият пороен дъжд от “черно-бели” дни не ще промени силата на тяхната воля и мащаба на тяхната любов.
Фабулата се развива в естетиката на нямото кино от началото на миналия век. Живият съпровод на пиано, коментиращият симултанен дикторски текст, както и лаконичните препратки към определени образци на световното кино, превръщат представлението в един интригуващ и забавен прочит на темата за Доброто и Злото.Отдадени на своята непрестанна борба за надмощие, Добро и Зло решават да използват, като поле за сражение света на хората. Те се озовават върху жилищна сграда в краен квартал и провокирани от обитателите на сградата, решават да ги включат в своята борба, ползвайки ги като шахматни фигури. Следват няколко поредни “партии шах”, които за голямо съжаление на сражаващите се сили неминуемо завършват с патово положение – непреодолимо равенство. Историите, които протичат между обитателите на блока, неколкократно променят своя развой, в зависимост от въздействието на едната или другата от противоборстващите си сили.  Омразата и любовта придобиват все по-големи размери. Изведнъж в това “повторение” на отделните мини-сюжети се появяват цветовете – най-силното оръжие на манипулираните хора, които подхващат на свой ред игра с белите и черните фигури на доброто и злото, едно образно внушение на идеята за човека, който чрез своите действия и преценки сам управлява това, което го връхлита като съдба.


семейството на сивите хора
представят
“ЧЕРНО-БЯЛО”
екип
 ирина дочева
огнян голев
емил христов
мила балева
петър пашов младши
 здрава каменова
моника митева
добрин добрев додо


Comments

Popular posts from this blog

Моментни композиции / Compositions of the Moment

Моментни композиции / Compositions of the Moment Перформативно изследване върху принципи на обединение между изкуства / Performative research on principles of unity between arts
Проект „Моментни композиции“ изследва изграждането на принципи в процеса на колаборация между изкуствата, така че те да са равнопоставени, допълващи се, реагиращи в момента. За целта експериментите са свързани с двама актьори/пърформъри, двама музиканти и двама художници.
В две части проследяваме пътя до създаването на обща композиция, като преминаваме през разнообразни комбинации в опити на живо.
Проектът има за цел да отвори възможности за съвместни търсения с артисти и професионалисти, работещи в идентична посока.


Екип:
Ирина Голева – създател и участник
Огнян Голев – актьор и участник
Христина Белева – музикант и участник
Александър Деянов – Skiller – музикант и участник
Велика Прахова – художник и участник
Николай Златанов – художник и участник


ПРЕМИЕРА: 15 ноември от 18:45 във Френски Културен Център (на…

UNLOCK I - the beginning

Сдружение По действителен случай започна репетиции по своя нов двугодишен проект UNLOCK. Очаквайте премиерата на първа част UNLOCK I на 8 и 9 ноември 2017 във Фабрика 126!!!
Екип: Ирина Голева (водещ процеса), Огнян Голев (ръководител на проекта), Искра Даскалова (танцьор waacking), Тони Карабашев (актьор), Тодор Михайлов (народна гайда), Димитър Горчаков (пиано), Андрей Велков (ударни инструменти) и Боряна Пандова (фотография).
UNLOCK I - Andrey - drums

Andrey Velkov is a professional jazz & pop drummer, graduated from the National Music Academy in 2011. He is well known in Sofia with his musician skills, Irish dance beats and participations in various live music bands.
Андрей Велков (ударни инструменти) като част от екипа на проект "UNLOCK I", чиято премиера очаквайте на 8 и 9 ноември 2017 във Фабрика 126, София.